Er zijn van die dagen…..dan wil er gewoon even niks….vandaag dus… Wat een dag dit en ik was zo goed begonnen! Maargoed, ondanks de irritatie en overprikkeldheid in m’n lijf besefte ik vandaag ook hoe fijn het is als je keuzes maakt en ergens voor gaat.

Zoveel mensen herkennen het! Stress om je heen, drukte in je huis, rommel van dingen die je huisgenoten overal laten slingeren, stomme spullen in je huis, een onderbroek die niet lekker zit, fel zonlicht en je zonnebril vergeten…. En je ontploft!
  
Hooggevoelig
Na de geboorte van mijn dochter besloot ik geen harples meer te geven, maar heb ik tijdens mijn zwangerschapsverlof gesolliciteerd bij mijn vroegere zaterdagwerk…En ik werd aangenomen! Heerlijk tussen de toeristen klompen verkopen en lachen en lolmaken om en met verschillende culturen. En in diezelfde tijd kwam ik eindelijk een coach tegen die mij wél begreep. Geen psycholoog die zei dat er niets met me aan de hand was en dat ik gewoon door moest gaan, maar iemand die begreep hoe het zat als je hartstikke hooggevoelig bent en totaal niet met alle prikkels om kunt gaan. Prikkels, prikkels en nog meer prikkels. Mensen zijn niet altijd aardig tegen je (en hé, niet iedereen kan je ook aardig vinden) kleren die niet lekker zitten, niet luisteren naar je lijf en je gevoel, niets loslaten en alle prikkels op laten stapelen….
 
Ze leerde me dat je erachter moet komen wat je in de weg zit en vooral moet loslaten waar je niets mee kunt. 
Na heel veel jaren ploeteren liet ik langzaam alles los. Ik werkte op klompen, kon daardoor lekker aarden;-), maakte lol, genoot van mijn gezin en koos ervoor volledig te stoppen met dat wat me in de weg zat; harpspelen. Ik maakte plaats voor iets dat IK echt wilde doen, iets dat uit mijn tenen kwam en ik ontzettend blij van werd. Ook richtte ik mijn huis anders in, koos kleuren met mijn hart en ruimde op. Niet alleen in mijn huis, maar ook in mijn hoofd.
 
Op klompen
Zo bijzonder…absoluut niet op m’n sloffen, maar wel op klompen;-). 3,5 Jaar geleden werkte ik nog op klompen bij de Klompenmakerij op de Zaanse Schans… 2 jaar later 400+ likes op Facebook, een ontwerpprijs, super tevreden klanten, hele toffe opdrachten verder en vorige week een super tof event bijgewoond van het SMK business programma dat ik volg van Ninke van der Leck. Gek te bedenken dat ik over 2 maanden weer op klompen loop in onze eigen boerderij. Zo tof! Met focus en door veel loslaten ontstond er tijdens een baan van 4 dagen een bedrijf: TOET eigenzinnig wonen
 
In balans
Sinds 2 maanden, eigenlijk vlak voor we ons huis nieuwe kochten, valt alles op z’n plaats. Heel bizar dat dit zomaar ineens gebeurde en het lijkt maar zo aan te komen waaien.. Dat hoor ik vaak; ‘O, ja Esther, die doet dat wel even’, of  ‘ja Esther, die heeft het voor elkaar, ze doet het gewoon allemaal’. En ergens snap ik het. Ergens is het ook wat jullie alleen maar zien van mij , maar mensen die mij echt kennen weten wel beter. Wat heeft het lang geduurd en wat ben ik lang op zoek geweest naar wat er nou toch met me aan de hand was. Ik voelde me altijd ‘anders’, maar was ik dan echt zo anders dan de rest? En waarom kon ik niet gewoon blij zijn met wat ik had en tevreden zijn? Waarom genoot ik nooit van het moment, maar liep ik altijd vooruit, ben ik altijd bezig en was ik maar op zoek naar waar ik echt blij van werd.
 
Herkenbaar? Ik weet nu dat ik het kan veranderen en geloof echt dat het jou net zoveel kan brengen.  Op de eerste plaats kom jij. Maar wat eigenlijk iedereen vergeet is dat je huis net zo belangrijk is om je goed te kunnen voelen! Klopt je omgeving niet dan kan jouw energie niet stromen. Mensen om je heen die bij je passen, dingen doen waar je energie van krijgt, maar het belangrijkst van alles is de omgeving, je huis, waar je zoveel uur in verblijft. Waarom geven we zoveel geld uit leuke dingen doen en uiterlijke verzorging en vergeten we de belangrijkste basis?! Je huis, dé plek waaruit jij na al je bezigheden tot rust moet kunnen komen, energie moet krijgen, geïnspireerd kunt raken en je fijn moet voelen. Een huis dat klopt, dat past als een handschoen en net zo bijzonder is als JIJ.
 
“Wees lief voor je omgeving en lief voor jezelf, dan komt je focus en tevredenheid vanzelf”
 
Loslaten en focus
Ook bij mij mislukt het nog steeds af en toe. Het loslaten van dingen die ik afgelopen jaren deed en de focus die ik had omdat ik wilde bereiken dat ik gewoon intens gelukkig wilde zijn, dat waren nu juist de dingen die vandaag misgingen. Ontzettend veel ideeën in mijn hoofd, plannen om uit te werken voor jullie, een tof online programma zodat ik iedereen kan gaan helpen aan een huis met persoonlijkheid, kleur, durf, en eigenzinnigheid, heerlijk de hele dag de tijd om aan de slag te gaan en tussendoor een hypotheek die steeds uitgesteld werd en de bank die nog meer stukken wil hebben. Loslaten van het huis is al maanden onmogelijk en focussen op wat ik het liefst doe en waar ik zo goed mee bezig ben is dan helemaal niet te doen. En ook tijdens het schrijven gaat nu alles kriskras door mijn hoofd. Wat zo leuk begon eindigde in een puinhoop voor mijn gevoel.
 
Als het huis geregeld is, we een plan kunnen maken, kunnen gaan focussen en ik een fijne omgeving maak. Alles komt weer goed en ik kan gewoon de draad weer oppakken. Een heel belangrijk verschil met 3,5 jaar geleden: ik kan ik nu ook bedenken wat het dan was dat er misging vandaag. Het voornaamste was dat het overal om mij heen in huis een puinhoop was en het helemaal niet meer voelt als een fijn thuis, ik kon de overige dingen niet loslaten en had al helemaal geen focus. Daarbij had ik last van de warme kleren die ik aan had gedaan vanmorgen en kreeg ik er een heerlijke hooikoortsaanval overheen. Alles komt goed als ik zorg voor rust in mijn omgeving.
 
Make the difference!
Geef jezelf een schop onder je kont. Droom je er al zo lang van om dat prachtige, bijzondere, unieke pand te kopen en er jouw droomhuis van te maken? Go for it! Zorg er allereerst voor dat je opruimt in je omgeving. Dit zorgt voor ruimte in je hoofd. Ga langzaam aan de gang met jezelf en wil niet altijd alles zelf doen. Als jij de juiste keuzes voor omgeving en jezelf gaat maken ga je stralen en krijg jij een inspirerende, persoonlijke plek te maken met durf en kleur. Het is niet zonde van je geld om iemand mee te laten denken over het toffe plan dat je hebt. Het levert je zoveel op! Besteed dingen uit wat jou alleen maar energie kost en volg je dromen. Je krijgt inspiratie, energie, gaat stralen en met een beetje hulp onderweg naar jouw droomhuis, bespaar je ook nog eens geld. Steek niet langer energie en geld in iets zonder focus.
 
Dus: Feel the fear and do iT anyway. Go for it!
 
Een tof kleurrijk, inspirerend huis met een beetje durf? Zorg dat je je huis geen 5 geeft, maar een 10. Passend als een handschoen, niet doorsnee, maar net zo bijzonder als jij!
 
Nog veel meer tips en inspiratie ontvangen? Klik hier. Ik zorg dat je jouw droomomgeving maakt en ultiem gelukkig en tevreden kunt zijn!
 
Laat je me hieronder weten wat jouw fear is, maar waar je liefst gister nog mee aan de slag zou willen?