Het gaat nu super goed met me, maar dat is niet altijd zo geweest. 3 jaar geleden begon ik met TOET. Nu ik een aantal jaren verder ben kan ik terugkijken op een tijd waarin ik waardevolle lessen heb geleerd.

Tot 3 jaar geleden werkte ik als harpiste. In 2007 studeerde ik Cum Laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hierna ben ik gaan lesgeven en gaf ik regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Met regelmaat speelde ik, samen met mijn lieve vriendin Marianne,het stuk ‘Freude’ op verschillende plekken in Europa. Speciaal voor ons geschreven en wat wij als enige in de wereld uitvoerden.

Door op doorzettingsvermogen

Al na mijn studie aan het conservatorium wilde dacht ik; ‘ooit wil ik iets anders gaan doen’. Ik stortte na mijn examen volledig in. Altijd die lat maar zo hoog leggen en keer op keer studeren en die podiumstress….ik en mijn gezin hadden er eigenlijk meer last van dan dat ik er energie van kreeg. Weken voor een concert sloot ik me al af en werd ik minder gezellig, ging studeren, gaf het concert en natuurlijk was het na een concert altijd weer een kick dat we het gedaan hadden.

Luisteren naar jezelf

Iedere keer ging ik met tegenzin weer studeren. En zo lastig vond ik het gewoon te doen waar ik me goed bij voelde, iedere keer als ik besloot en voelde dat het anders moest, liet ik me daarna toch weer leiden door de mening van een ander en ging gewoon weer verder..

4 Jaar geleden vond een super fijne coach en eindelijk vielen dingen op z’n plek. Ik kwam erachter dat ik heel gevoelig ben en dat ik daarin helemaal niet de enige ben. Ik heb snel dingen in de gaten, kan snel conclusies trekken, snel schakelen en me heel goed inleven in een ander. Daarbij ben ik zolang als ik weet al uitgesproken in wat mij past qua kleding en omgeving en weet ik heel goed waar ik blij van word, maar liet ik me telkens weer van mijn stuk brengen.

Checklist

Niet langer stopte ik het weg, maar ging het uitten. Ik nam afscheid van de dingen die niet meer paste. Er moeten eerst deuren dichtgaan voor er nieuwe zullen openen. Ik stopte met harpspelen en ook in mijn huis maakte ik keuzes. Ik wilde dat het er zo uit zou zien zoals ik wilde en waar mijn gezin blij van wordt. Als je je prettig voelt in je omgeving dan straal je dat ook uit.

Voor jou geldt dit ook. Start vandaag nog met definitief afscheid nemen van dingen die je niet meer bij je passen en zet de eerste stappen naar de ziel in huis waar je al zo lang naar op zoek bent!

  1. Doe je wat je deed krijg je wat je kreeg
  2. Bedenk wat voor jou het belangrijkst is en bouw jouw ideale huis er omheen
  3. Vertrouw op jezelf en luister naar je gevoel bij de keuzes die je maakt, zowel in je leven als voor het uiterlijk van je huis.

In mijn geval: Als ik op mijn gevoel afging, wilde ik helemaal geen harp meer spelen. Ik wilde niet meer presteren en mezelf iedere keer tot het wanhoop drijven. Ik wilde mijn gezin aandacht en energie geven, maar dan moest ik zelf aan de slag. Ik moest afscheid nemen van wat er was en dan pas kon ik openstaan voor iets nieuws. Ook mijn huis paste niet meer bij wie ik eigenlijk ben, dus ik ging aan de slag.

Voor mij in huis is het allerbelangrijkst dat er kleur terugkomt. En niet voorzichtig!;-) Durf en doe het gewoon, net even anders dan de rest, maar wel zo dat wij ons er goed bij voelen. Een ander belangrijk punt is dat er plekjes zijn om je te kunnen afzonderen, heel even in een hoekje zitten op jezelf om er daarna weer vol tegenaan te kunnen.

En wat heb ik vaak gehoord in die tijd: ‘wat zonde van je talent!’, of ‘weet je nou wel zeker dat dit de juiste keuze is?’, ‘wie zit er nou op een Esther-huis te wachten?’.

Gun jezelf een uniek en inspirerend thuis

Doordat ik een deur dichtdeed kreeg ik tijd om een andere deur open te laten gaan en om gewoon te laten gebeuren waar het heen zou gaan.

Altijd bezig zijn met kleur, het anderen naar de zin maken en het inrichten van mijn eigen huis leek het me ontzettend leuk hier meer mee te doen. Ik mocht het huis van mijn nichtje inrichten en kwam erachter dat ik erg snel kon inschatten wat ze wilden en daarbij werd mijn eigenheid en durf met kleur ook nog super gewaardeerd.

Het bracht me zo ontzettend veel moois. Ik kan nu iedere dag doen wat ik het liefste doe, mij inleven in mensen en hun leven nog een beetje mooier maken. Ik sta zelf iedere dag ontzettend gelukkig op om nieuwe dingen te bedenken en aan de slag te gaan. Toffe kleurcombinaties bedenken, kijken wat een huis nodig heeft en met name niet voorzichtig zijn. Durven en rigoureus aan de slag, maar vooral met eigenheid en gevoel.

Eindelijk kan ik nu doen wat ik mijn leven lang niet deed….mijn gevoel volgen. En voel me helemaal thuis in mijn eigen huis. Ik laat me niet meer uit het veld laten slaan of ompraten, maar vertrouw op wie ik ben en wat ik kan.

Ik vertel dit omdat ik zó geloof dat dit jou ook kan helpen. Het nare gevoel en het keer op keer maar toelaten, niet op jezelf durven vertrouwen en in je kracht staan, zonder actie wordt het niet beter. Door een fijne omgeving te hebben krijg je energie om avonturen aan te gaan! Laat die deuren dicht gaan, neem afscheid van ballast in je huis en zorg dat jij weer heerlijk in je vel zit. Blijf niet rommelen en teveel behouden van wat je al hebt, maar zet de eerste stappen naar de ziel in huis waar je al zo lang naar op zoek bent!

Things i learned

Dieptepunten en struggles leveren je mooie inzichten en lessen. In mijn geval is de grootste inzicht hoe belangrijk je gevoel is. Als je goed voor jezelf en je omgeving zorgt, kun je meer van jezelf geven. Sta je steviger in je schoenen. Heb je veel meer energie om er vol tegenaan te gaan. Laat je omgeving jouw stralen, met deze energie laat jij de mensen om je heen stralen!

Als je, net als ik in mijn ontwerpen, dit toevoegt. Wordt jouw huis een thuis!

  • kleur, als je dit op de goede manier gebruikt versterkt het wie je bent en waar jij blij van wordt
  • gevoel, volg je gevoel, geef jezelf een boost en zorg dat je energie in huis kan stromen
  • durf, wees niet bang wat iemand anders zal denken of zeggen en wees niet voorzichtig. Juist uit je comfort zone stappen helpt je verder
  • eigen(zinnig)heid, voeg dingen toe aan je interieur die voor jouw persoonlijk betekenis hebben. Het hoeven niet per se items te zijn, maar het kan ook een kleur zijn die veel zegt over jou of je gevoel

Verandering brengt mooie nieuwe inzichten en gevoelens. Als je huis klopt zit jij lekkerder in je vel. Zorg voor een inspirerend en uniek thuis dat past als een handschoen. Niet doorsnee, maar net zo bijzonder als jij!

 

aan de slag met Esther